V PRIMERU NESREČE ALI POŽARA KLIČI 112

Reševanje iz vode, delavnica z Zavodom za šport

26. Junij 2017 ob 10:00

V soboto, 24. 6. 2017, smo kranjski poklicni gasilci na letnem kopališču v Kranju poskrbeli za prikaz zanimive vaje samoreševanja in različne vrste reševanja iz naravnih voda v seriji aktivnosti ozaveščanja pred naravnimi in drugimi nesrečami v okviru EU projekta DIRECT oz. »Postanimi odporni na nesreče«.

 

Vajo smo izvedli v sodelovanju z lokalno organizacijo, Zavodom za šport Kranj, na dan odprtih vrat letnega kopališča v Kranju, ko je bilo kopanje brezplačno. Številni obiskovalci so z zanimanjem prisluhnili gasilcem, ko smo predstavili svojo opremo za reševanje ter poskrbeli za zanimive prikaze reševanja v različnih situacijah, od takšnih s pripomočki do reševanja nezavestnih oseb, ki jih je bilo treba oživljati. Osnovni namen teh vaj je ozaveščanje prebivalstva glede ravnanja ob nesrečah. Nesreče v vodah so pri nas precej pogoste, saj je letno v povprečju okoli 30 utopitev.

 

Prireditve so se udeležili tudi podžupan MO Kranj, Boris Vehovec, direktor GRS Kranj, Tomaž Krišelj, poveljnik GRS Kranj, Andraž Šifrer, namestnik direktorja Zavoda za šport, Sašo Bratuš ter člana Sveta zavoda GRS Kranj, Drago Corn in Albin Traven.

Hvala ekipi reševalcev na in iz vode iz kranjskega gasilske enote za izvedbo vaj: Luka Primc, Andrej Roblek, Gorazd Marn in Miran Štular ter vsem ostalim, ki so pomagali pri organizaciji delavnice.

 

Hvala vsem obiskovalcem za posluh in uspešen prenos znanja naprej.

Gasilsko reševalna služba Kranj

Bleiweisova cesta 34

4000 Kranj, Slovenija

Kontakt

Tel: +386 4 23 75 251

Faks: +386 4 23 75 252

E-mail: info@gasilcikranj.si

  

 

Gasilsa zveza Slovenije SPIN