V PRIMERU NESREČE ALI POŽARA KLIČI 112

Napovednik aktivnosti v evropskem projektu DIRECT

12. Junij 2017 ob 08:59

V Gasilsko reševalni službi Kranj v evropskem projektu DIRECT - DIsaster REsilient Communities and Towns ali Postanimo odporni na nesreče, v sodelovanju s partnerji v lokalni skupnosti, napovedujemo serijo aktivnosti s področja samozaščite oz. varstva pred vsemi vrstami nesreč. Z aktivnostmi želimo Kranjčane in Kranjčanke in tudi širše informirati, ozavestiti in izobraževati o pomenu priprav na morebitne nesreče, ki nas lahko doletijo sleherni dan ter o načinu, kako nanje ustrezno reagirati.

 

Predno smo pristopili h kampanji, smo med lokalnimi prebivalci izvedli kratko anketo, da bi preverili, kako so naši meščani in meščanke dejansko pripravljeni na odziv na naravne nesreče, požare, ujme. Zanimalo nas je, kako bi reagirali, če bi jim med vožnjo v tunelu zagorel avtomobil, kaj bi naredili, če bi prišlo do potresa, kaj bi storili, če bi zagorelo olje na štedilniku…  Vabimo vas, da kliknite tukaj oz. si ogledate video spodaj in preverite odgovore ter jih primerjate s svojimi lastnimi pogledi na ta vprašanja.

 

Širši javnosti zagotovo najbolj zanimiv del načrtovanih aktivnosti so prav delavnice, prek katerih bomo lahko vsi meščani neposredno preverili svoje znanje in pripravljenost na izredne dogodke. S tem namenom bomo, skupaj z zavodi, organizirali dogodke v prihajajočih mesecih. Prvi dogodek bo na dan odrtih vrat 24. 6. 2017, na letnem kopališču v Kranju, kjer bomo izvedli prikazno vajo samoreševanja in reševanja na vodi. V okviru meseca požarne varnosti, oktobra 2017, bomo organizirali prikazno vajo različnih vrst reševanja v centru mesta Kranj, itd.

 

Več o dogodkih, predvsem pa natančnejše termine boste lahko našli na spletnih straneh GRS Kranj in MO Kranj (www.kranj.si in www.gasilcikranj.si/eu-projekti).

 

Gasilsko reševalna služba Kranj

Bleiweisova cesta 34

4000 Kranj, Slovenija

Kontakt

Tel: +386 4 23 75 251

Faks: +386 4 23 75 252

E-mail: info@gasilcikranj.si

  

 

Gasilsa zveza Slovenije SPIN