V PRIMERU NESREČE ALI POŽARA KLIČI 112

Evropski projekt - Inclusive Emergency (Reševanje funkcionalno oviranih oseb)

13. Februar 2020 ob 09:34

Gasilsko reševalna služba Kranj in Slovensko združenje za požarno varstvo kot slovenska predstavnika sodelujeta v Evropskem projektu Inclusive Emergency (Reševanje funkcionalno oviranih oseb). Cilj projekta, ki traja 30 mesecev, od decembra 2019 do maja 2022 je izdelati e-usposabljanje namenjeno gasilcem, s katerim bi uporabniki pridobili znanje pri posredovanju v primeru, ko so ogrožene osebe prav funkcionalno ovirane osebe. V evropskem projektu poleg slovenskih predstavnikov sodelujejo še predstavniki treh evropskih držav – Španije, Finske in nosilka evropskega projekta Danska.

 

E-usposabljanje bo razdeljeno na 4 module ter prevedeno v 5 jezikov.

 

  1. modul – motnje avtističnega spektra
  2. modul – motnje vida in sluha
  3. modul – telesna prizadetost
  4. modul – duševna prizadetost

 

Trenutno poteka faza razvoja e-usposabljanja. 11. 02. 2020 so se predstavniki slovenskih partnerskih organizacij Gasilsko reševalne službe Kranj in Slovenskega združenja za požarno varstvo sestali v prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj in se intenzivno poglobili v razvoj e-usposabljanja.

 

Več o projektu lahko izveste na spletni strani www.inclusiveemergency.eu. Projekt lahko prav tako spremljate na družbenem omrežju Twitter: @InclusEmergency ali Facebook: @InclusiveEmergencyProject

Gasilsko reševalna služba Kranj

Bleiweisova cesta 34

4000 Kranj, Slovenija

Kontakt

Tel: +386 4 23 75 251

Faks: +386 4 23 75 252

E-mail: info@gasilcikranj.si

  

 

Gasilsa zveza Slovenije SPIN